МИ ЧИТАЄМО ЗАВЗЯТО, А ЧИТАННЯ ДЛЯ НАС СВЯТО

2020-09-08

/Files/images/GEDC0556.jpg 6 вересня – день читання книг.

Книжковий день запрошує усіх взяти улюблену книгу і провести з нею день читання. Прочитайте вголос дітям , адже книга є доступою всім.

Не всі діти полюбляють читати, проте мотивувати їх до читання потрібно. Про користь від читання книг можна говорити багато, однак привити любов до читання у малих дітей - річ не проста. Вироблення такої звички сприятиме розумовому розвитку дитини, покращенню спілкуванню як в родині, так і поза її межами.

Пропонуємо шість порад, що допоможуть розвинути у дітей любов до читання книжок, а разом з тим змусять розширити кругозір, навчать мислити і фантазувати.

Покажіть приклад своїм дітям. Якщо дитина бачить, що батьки проводять час за книгою та обговорюють прочитане, їй це теж стане цікаво, це правило працює.. Тож зацікавлення малюка до читання повністю залежать від вас. Пообіцяйте дитині, що підете разом у бібліотеку і покажете, «де живуть книги»

Читайте разом з дитиноюНехай одну сторінку, або розділ читає дитина, а іншу - дорослий. Спільна діяльність подобається усім діткам. Також потрібно читати вголос, це сприяє розвитку дикції і пам’яті.

Підбирайте правильні книги, але не нав’язуйте. Заохочуйте дитину до читання будь-яких книг, не нав’язуючи свої вподобання. Ніколи не змушуйте читати, цей процес має викликати лише позитивні емоції. При виборі книг важливо враховувати вік, та вибрану книжку. яка буде цікава для хлопчика, або дівчинки.

Обговорюйте прочитане. Запитайте, які емоції викликала прочитана книга. Нехай дитина розповість, що їй сподобалось, а що ні,.Можливо щось було не зрозумілим, тоді поясніть, задайте питання, які дадуть їй змогу подумати над книгою і глибше її зрозуміти.

Поясніть, чому читати цікавоДитина повинна розуміти, що читання може приносити задоволення. Наприклад: скажіть дитині, що "Читати книги весело. Ти уявляєш героїв сам, переживаєш пригоди, занурюєшся у чарвний світ". Розповідаючи дитині про читання, потрібно говорити простою мовою, уникаючи сухих та наукових слів. Корисним буде перегляд фільмів і мультфільмів, за прочитаними книгами.

Візуально збільшіть кількість книг в доміЗалишайте книги в будину всюди де це можливо. Це підвищить імовірність того, що діти почнуть самостійно читати. Розкладіть книги в дитячій кімнаті, щоб вони були завжди в полі зору.. З бібліотечної практики скажу, насамперед діти беруть ті книги, які лежать, на виставочному стелажі. Адже книга цікава для дитини тоді, коли вона розкрита.

Традиційно в День читання книг працівники Вапнярської селищної бібліотеки запрошують на бібліотечну гостину дітей --дошкільнят та учнів молодших класів. Заходи будуть проводитись на протязі тижня. Є можливість працювати індивідуально з кожною дитиною незалежно від часу відвідування бібліотеки. Для самих маленьких читачів буде організована цікава розповідь про книги: прислів’я, приказки, загадки, вірші, пісні. Діти познайомляться з правилами поведінки в бібліотеці, правилами користування книгами..

Кiлькiсть переглядiв: 308

Коментарi

Новини

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930